Kokią plautuvę rinktis?

Kokią plautuvę rinktis?

Dalintis:

Vienas svarbiausių įrenginių virtuvėje – plautuvė. Joje galima išplauti indus, išpilti karštą vandenį, nuplauti daržoves ar vaisius, nusiplauti rankas, atlikti kitus svarbius darbus. Tačiau kai įrenginėjami nauji namai arba renovuojami esami, gali kilti klausimas dėl to – kokią plautuvę pasirinkti. Beveik bet kuriame prekių kataloge variantų bus tikrai daugiau nei galėtumėte įvertinti, todėl svarbu kuo anksčiau susiaurinti savo paieškas, kad nešvaistytumėte laiko. IRIS komanda pristato patarimus dėl plautuvės pasirinkimo virtuvei.

Visų pirma – dydis bei forma

Plautuvės dydis forma daro didelę įtaką jos funkcionalumui ir estetikai.

Stačiakampės plautuvės populiarios dėl to, kad suteikia daug erdvės plovimui ir darbui bei dėl to, kad paprastai leis sutalpinti didesnius indus.

Apvalios ar ovalios sutaupo bent šiek tiek vietos ant stalviršio ir paprastai atrodo kiek išskirtiniau, tačiau gali būti ne tokios praktiškos plaunant didelius daiktus. Stenkitės palikti bent po 10 cm nuo kiekvieno krašto, jei įmanoma, kad būtų kur susidėti daiktus arba glauskite plautuvę prie sienos.

Norėdami pasirinkti geriausią formą ir stalviršio dydį bei plotį, o tada atsižvelkite į bendrą virtuvės išplanavimą ir į tai, kaip paprastai naudojate kriauklę.

Antras faktorius - medžiaga

Virtuvinės plautuvės gaminamos iš įvairių medžiagų. Kiekviena iš jų turi skirtingų privalumų.

  • Nerūdijantis plienas yra patvarus, lengvai valomas, atsparus rūdims ir dėmėms, tad visuomet bus populiarus pasirinkimas virtuvėse, kur bus daug veiksmo ir gaminimo.
  • Keramikinės plautuvės atrodo labai solidžiai, elegantiškai ir būna įvairių spalvų, tačiau laikui bėgant gali suskilinėti ir braižytis.
  • Akmenis arba kompozito plautuvės yra labai patvarios ir atsparios įbrėžimams bei dėmėms, bet atrodo tikrai solidžiai, tad jos pridės interjerui unikalumo.
  • Ketaus plautuvės, padengtos emaliu, pasižymi ilgaamžiškumu ir yra klasikinio stiliaus, tačiau gali būti sunkios ir reikalauja tvirtos atramos.

Čiaupo bei plautuvės ypatumai

Dabar, kai labai patobulėjo santechnikos sprendimai ir galimybės, verta galvoti ne tik apie pačią plautuvę, bet ir apie čiaupo galimybės. Vertinkite patogumą didinančias funkcijas.

Su nuleidžiamu arba ištraukiamu purkštuvu lengviau plauti didelius puodus ir valyti kriauklę.

Maišytuvai su viena rankenėle leis paprastai reguliuoti temperatūrą ir srautą, o dviejų rankenėlių maišytuvai leidžia išgauti tikslumą, bet dažniausiai pasirenkami dėl stiliaus.

Spalva ir plautuvės apdaila

Plautuvės spalva ir apdaila virtuvėje gali turėti didelę įtaką tam, kaip virtuvė atrodo apskritai. Nerūdijančio plieno plautuvės yra klasikinis, moderniai atrodantis pasirinkimas, kuris dera prie daugumos stilių virtuvių ir kurias lengva derinti su prietaisais ir įrenginiais.

Matinės plautuvės atrodo moderniai, tačiau juos sunkiau valyti. Nors ant blizgių paviršių matysis kalkės ir juos lengviau subraižyti, tačiau jis taip pat gali puikiai atrodyti daugumoje erdvių. Jeigu nuspręsite rinktis juodą plautuvę, turėkite omenyje, kad ant jos smarkiai matysis kalkės.

Klausimai / atsakymai

Nėra jokių užduotų klausimų


Jūsų klausimas sėkmingai išsiųstas mūsų komandai. Ačiū!

Užduokite klausimą

Kontaktiniai duomenys (telefono numeris ir elektroninis paštas) svetainėje neviešinami. Jais vadybininkas išsiunčia atsakymą užklausos pateikėjui.